fbpx

The English House. Un an de vis…

Vă mai amintiţi despre visul exprimat de Carmen de a construi „The English House: locul unde vorbim despre visurile noastre folosind limba lui Shakespeare”? Dacă nu, musai să recitiţi acest articol, iar apoi să citiţi mai jos ce s-a întâmplă cu acest vis. Informaţiile sunt furnizate de Carmen însăşi, care… a făcut minuni! Să ne inspirăm! J

Mmmmmwaw! De data asta știu cum să încep. Acum un an vă scriam despre visul meu de la The English House, o comunitate în care non-nativii (cei care nu au limba engleză ca primă limbă) sunt invitați să își exerseze limba engleză vorbită sau scrisă, prin postări despre pasiunile și visurile lor. În vremea aceea căutam tribul care îmi cunoaște cântecul. Între timp The English House a făcut un an și ia o pauză să facă o dare de seamă a ceea ce a făcut în acest timp.

The House a găzduit sesiuni online 1:1 de lansare în învățarea limbii engleze pentru adulți și copii. Efectul wow rămân energizerele pentru copii și exercițiile de conștientizare a controlului asupra fluenței și acurateței limbii la adulți. Un aspect de luat în considerare, care confirmă studiile din domeniu, este că aceste sesiuni individuale trebuie limitate la un anumit număr pentru a evita monotonia și pentru a susține curba învățării. Recomandarea în acest caz este ca adulții, după stabilizarea nivelului să treacă la următoarea etapă, adică integrarea într-un grup de învățare, iar copiii să alterneze întâlnirile face-to-face cu cele online. Am reușit să testez dacă adulții sunt pregătiți pentru întâlnirile internaționale de grup, invitându-i să converseze cu un profesor de limba engleză din altă țară (thanks to Daniels Okun). Checked intenții clare, asumate și realiste!

Cu implicarea profesorilor de limba engleză din alte țări și continente, am organizat săptămânal un grup internațional de conversație pentru adolescenți și unul pentru adulți. Survival Kit 4 Teens, pe care l-am organizat împreună cu un nativ (thanks Paul Freeman), a dezbătut cu participanți de 14-17 ani subiecte de la mentalitate deschisă și Dream Management până la inteligență emoțională și „atomic habits”. English Wisdom Nest, grup dedicat femeilor 35+ (în care îl avem și pe Mihai, un psiholog de 30-), ne-a acaparat cu găsirea Sine-lui și a misiunii în viață (thanks to our eldest 70+ and wisest Mary Avakian): aici ne-am apropiat de psihologia pozitivă a lui Seligman, am explorat valorile personale și a câtorva „nasty women in history”, am înțeles logoterapia lui Viktor Frankl și suferința lui Edith Eger. Surprinzătorul s-a produs: tinerii continuă să se caute pe Insta, iar femeile își scriu într-un grup de suport pe WhatsApp. Totul în engleză. Checked English with a meaning!

Săptămânal, The House pregătește cursanți pentru examene Cambridge și IELTS și plănuim să organizăm sesiuni de speaking cu participanți din alte țări. Checked real-life communication!

Recent tribului s-au alăturat și români stabiliți în UK care treptat au ajuns să fie promovați în joburile lor și simt nevoia să își reconsidere engleza vorbită zi de zi, aplicând filtrul conștientizării folosirii timpurilor potrivite în contexte lexicale adecvate.

Pentru vara care urmează The English House în colaborare cu un parc de aventură din Sărata Monteoru va găzdui „zile de engleză” în pădure pentru copii și pre-adolescenți unde vom explora învățarea în natură. Programul este inspirat din conceptul de Forest School de origine scandinaviană conform căruia  atunci când ne folosim simțurile și corpul, creierul nostru funcționează mai bine.

All in all, The English House și-a clădit fundația sub forma unei comunități în care limba engleză este exersată cu sens, mai întâi în sesiuni 1:1, apoi în grupuri cu participare internațională, unde se împărtășesc visuri și temeri și se depășesc frustrările și obstacolele exprimării în limba engleză prin explorarea „rapidului” și „neconvenționalului” în învățarea limbii engleze.

God, we love these things…

(Acest text a fost scris de Carmen Neagu, psiholog şi profesor de limba engleză din Buzău, ca urmare a participării sale la cursul de Dream Management. Carmen este acum membră a Dream Managers’ Forum, o structură informală care îşi propune să ajute cât mai mulţi români să fie în contact cu visurile lor şi să le realizeze. Blogul meu oferă un spaţiu primitor şi o voce tuturor celor care doresc să scrie despre visurile lor. Dacă vrei să scrii despre un vis al tău – realizat sau încă nu – te rog să mă contactezi la [email protected])

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *