fbpx

Povestea

La fel ca multe alte lucruri bune, şi programul de Dream Management a venit în viaţa mea prin intermediul unei cărţi. “The Dream Manager” a lui Matthew Kelly este despre o companie fictiv-reală. În sensul că firma descrisă în carte nu există ca atare cu nume şi prenume, dar situaţiile cu care ea se confruntă şi soluţiile pe care le descoperă există în realitate şi sunt inspirate din experienţa Jancoa Janitorial Services (JJS) şi a altor companii. La fel ca şi JJS din viaţa reală, Admiral Services din cartea lui Kelly, este în criză datorită unui fenomen care e tot mai întâlnit şi la noi: fluctuaţia mare de personal şi lipsa de motivaţie a angajaţilor.

Testând mai multe opţiuni de motivare a angajaţilor, compania descrisă de Matthew Kelly ajunge până la urmă la ideea că cel mai simplu şi eficient e să îi ajute pe oameni să îşi realizeze… visurile de o viaţă. Cartea descrie cum compania a angajat un… Dream Manager, un manager al visurilor, ca să îi ajute pe oameni să se conecteze cu visurile proprii şi să le realizeze. Am fost atât de uimită de acest concept încât am scotocit internetul pentru a vedea dacă această carte nu e o ficţiune siropoasă. Am descoperit-o pe Mary Miller, fondatoarea companiei JJS şi creatoarea primului program de Dream Management, care a primit multe premii pentru inovare în resurse umane. Apoi am vrut să văd dacă acest model s-a răspândit cu adevărat, dacă a fost preluat de vreo altă companie. Aşa l-am cunoscut şi intervievat pe Craig Handley, un antreprenor american, care angajează câteva sute de oameni la call center-ul său din Mexic. Craig mi-a povestit că în compania lui noii angajaţi participă obligatoriu la un seminar de câteva ore în timpul căruia învaţă despre importanţa aspiraţiilor personale, îşi fac o listă de 50 de visuri, cu care se duc apoi la unul dintre cei doi Dream Managers, pentru a obţine sprijin în vederea realizării unora dintre ele.

Inspirată de cartea lui Kelly am susţinut un seminar în cadrul unei organizaţii din Bucureşti, unde am vorbit şi eu despre importanţa realizării visului. Acel prim seminar mi-a dat atât de multă energie, încât am scris un prim articol pe această temă. Iar apoi… viaţa mea s-a schimbat. Pentru că vorba s-a dus, oamenii m-au încurajat şi uite-aşa, am început să susţin ateliere de Dream Management. Iniţial în sufrageriile prietenilor din Bucureşti, apoi prin toată ţara, iar acum exclusiv online ca să nu ne mai încurcăm în geografie şi ca să pot să lucrez cu oameni de oriunde.

Un moment important a fost scrierea şi apoi lansarea cărţii mele “Dream Management. Fişa postului pentru cei care aleg să fie managerii propriilor vieţi”, care a avut feed-back-uri excelente de la cititori. Au urmat lansarea cursului de Dream Management, o formulă de învăţare mai extinsă decât atelierele introductive care durează 3-4 ore. La sugestia cursanţilor, în curând voi lansa si prima ediţie a Şcolii de Dream Management, pentru a aprofunda această nouă “meserie”, care merită să existe şi în România. Un vis al meu este ca în viitor să aducem programul de Dream Management şi în şcoli, aşa cum explic în acest video.