fbpx

Evenimente corporate

Companiile îşi pot folosi forţa şi resursele pentru a susţine şi cultiva visurile celor care lucrează pentru ele, sau pentru a le distruge. Pentru a le pune în slujba obiectivelor de performanţă ale companiei sau pentru le irosi puterea creatoare.

În lume, există deja multe companii care au înţeles că forţa motivaţională a visurilor angajaţilor lor reprezintă o resursă, poate cea mai importantă, pe care o au la dispoziţie pentru a creşte. Cartea ‘The Dream Manager’ a lui Matthew Kelly este o mărturie convingătoare în acest sens, iar experienţa lui Craig Handley, owner-ul american al unui call center cu sediul în Mexic, pe care am avut plăcerea să îl intervievez, întăreşte experienţa companiei Jancoa Janitorial Services descrisă de Kelly în cartea lui.

De ce Dream Management?

Peter Drucker, părintele managementului modern, a formulat teoria managementului prin obiective, arătând că organizaţiile sunt motivate de indicatorii de performanţă pe care şi-i stabilesc. Dar adevărul este că oamenii sunt motivaţi de propriile aspiraţii şi idealuri. Multe dintre programele ‘clasice’ de motivare a angajaţilor sunt construite în jurul a ceea ce îşi doreşte organizaţia şi mai puţin pe ceea ce îşi doresc ei înşişi. Programul de Dream Management, aduce împreună obiectivele companiei şi obiectivele angajaţilor, pentru rezultate cu adevărat frumoase pentru toţi cei implicaţi. Companiile care l-au adoptat până acum au făcut tranziţia de la ‘management by objectives’ la ‘management by objectives and dreams’. În cartea mea, dedic un capitol acestei tranziţii.

Ce putem face pentru compania ta?

Eu şi echipa de profesionişti cu care lucrez putem ajuta companiile din România să:

  • Introducă practica şi conceptul de Dream Management în companie, prin organizarea de evenimente (cu precădere online) dedicate: ateliere, cursuri, prezentări, etc. 
  • Includă elemente de Dream Management în activităţile de team-building şi alte iniţiative ale departamentelor de HR;
  • Creeze sisteme şi contexte prin care angajaţii să fie permananet conectaţi cu aspiraţiile personale, ca forţă motivaţională în dezvoltarea personală şi în dezvoltarea companiei.

Dacă doreşti să propui o colaborare, scrie-mi un mesaj la adresa: [email protected].

Care sunt beneficiile companiei?

Compania înţelege ce îi motivează cu adevărat pe oamenii săi şi apoi poate să alinieze resursele motivaţionale cu obiectivele reale ale oamenilor. Creşte performanţa, pentru că relaţiile de lucru devin mai armonioase. Scade fluctuaţia de personal: cu ajutorul companiei, oamenii au realizări personale pe care nu le pot avea în nicio altă parte. Scad costurile de recrutare: pentru că sunt încurajaţi şi ajutaţi să îşi îndeplinească visurile, angajații recomandă compania ca angajator.

Investiția companiei

Nivelul investiţiei va corespunde pachetului de servicii alese, decis în urma unei discuţii preliminare / întâlniri de evaluare a nevoilor. Costurile sunt la nivelul pieţei, în domeniul evenimentelor de formare / team building / consultanţă.

Studiu de caz. O angajată îşi trăieşte visul şi generează o cascadă de vânzări.

“Pentru mine totul a început cu un vis. Am visat la o nuntă ca-n povești, chiar dacă la momentul acela aveam zero resurse financiare. Am avut însă ceva de nepreţuit. O dorinţă arzătoare şi o determinare nestrămutată de a-mi trăi visul. Am început să văd oportunități în jurul meu, care să îmi aducă resursele financiare de care aveam nevoie. Am început să vând mai mult, mult mai mult, să atrag mai mulţi clienţi şi să primesc mai mulţi bani din activitatea pe care o desfășuram. Entuziasmul şi bucuria pe care le-am adus în activitatea mea, erau pur şi simplu molipsitoare. Deopotrivă clienţi şi colegi s-au molipsit. Clienţii mă recomandau de fiecare dată, iar colegii mei au început să vândă şi ei mai mult. Un coleg a luat o diplomă pentru cel mai bun casier, o altă colegă a început să încaseze mai multe prime și comisioane, eu am avansat în funcţie de conducere şi aproape mi-am dublat venitul. Agenția a înregistrat o creștere peste așteptările tuturor. Totul în decurs de 18 luni”.