fbpx

X

Pentru cine este acest curs?

Acest curs este pentru tine dacă îţi doreşti mai mult sens în viaţa ta. Dacă ai senzaţia că tu poţi să faci mai mult decât “atât” (orice este acest “atât” pentru tine). Dacă speri că visurile tale vor ieşi la un moment dat din cotlonul în care stau pitite, pentru a-ţi aduce energie, bucurie şi un pic de magie. Dacă ai vrea să îi ajuţi pe cei din jurul tău să îşi realizeze visurile şi să te afli într-o comunitate în care toţi cei de acolo vorbesc deschis despre aspiraţiile lor şi se ajută unii pe alţii să le realizeze. De asemenea, acest curs este pentru tine dacă vrei să râzi, să te  emoţionezi, să primeşti, să dăruieşti şi să îţi faci prieteni pe viaţă.

Când şi cum se va desfăşura?

Cursul se va desfăşura online, pe platforma Zoom, va începe în 17 iulie şi va dura 3 săptămâni. Ne vom întâlni vinerea seara (17 iulie, 24 iulie şi 31 iulie de la ora 18.30-20.30) şi sâmbăta dimineaţa (18 iulie, 25 iulie şi 1 august de la ora 09.30-12.30). Dat fiind că ne vom vedea online, e necesar să ai o bună conexiune la internet. Cursul este interactiv, alternând trei modalităţi de lucru: “pastile” de cunoaştere din ştiinţa realizării obiectivelor personale, reflecţii individuale şi lucrul în grup.

Ce vom face în cele 6 întâlniri?

La început, a fost cuvântul, nu-i aşa? Prin cuvinte ne vom cunoaşte şi noi. Ne vom prezenta şi vom crea un “cerc” în care să ne simţim liberi să fim noi înşine, în forma noastră cea mai autentică. Pentru că asta este cea mai bună bază, atunci când vrei să creezi o nouă sau mai bună versiune a ta însăţi / însuţi. Apoi, pas cu pas, vom învăţa o metodă ştiinţifică – metoda COPIL – pentru realizarea visurilor. Păstrăm surpriza pentru atelier, dar pentru moment: COPIL e un acronim, în care C înseamnă “clarificare”, O înseamnă “obstacol”, P înseamnă “pas”, I înseamnă “inimă bună”, iar L înseamnă “Linişte”. Vom lucra structurat, cu fişe de lucru, pe care le vom utiliza ca să ne pregătim pentru fiecare sesiune. La fiecare întâlnire vom primi şi vom oferi resurse, ajutându-i pe ceilalţi participanţi să facă paşi spre visurile lor şi primind la rândul nostru ajutorul lor. Cei curioşi şi iubitori de lectură vor primi resurse bibliografice pentru a aprofunda şi continua călătoria şi după încheierea cursului nostru.

De ce să participi la un astfel de curs?

Cursurile de dezvoltare personală oferă beneficii fizice, emoţionale şi psihologice. Sunt cea mai bună armă în lupta cu stressul şi cu provocările de zi cu zi. Cel mai bun cadou pe care poţi să ţi-l faci atunci când începi să crezi că viaţa poate şi trebuie să însemne mai mult. Ele reprezintă oaze de lumină, spaţii sigure în care să reîncepi să crezi în tine şi în menirea ta, în motivul mai înalt pentru care ai fost trimis/ă în lume.

De ce va funcţiona?

Atelierele şi cursurile de Dream Management funcţionează pentru că au o bază ştiinţifică solidă. Toate exerciţiile propuse sunt inspirate din cele mai recente cercetări din domeniul psihologiei pozitive şi al neuroştiinţelor. Câţiva dintre cercetătorii care ne inspiră (dar lista e mult mai lungă şi va fi pusă la dispoziţia participanţilor) sunt: Sonja Lyubomirsky (o somitate în studiul academic al fericirii), Shirzad Chamine (inteligenţa pozitivă), Susan Fowler (noua ştiinţă a motivării), Herminia Ibarra (tranziţiile în carieră), Heidi Grant Halvorson (realizarea obiectivelor propuse).

Cine facilitează acest curs?

Mirela Oprea este licențiată în psihologie și științele educației şi are un doctorat în dezvoltare internaţională. Timp de 20 de ani, Mirela a lucrat în domeniul dezvoltării sociale, în România și la nivel global, conducând echipe care au implementat proiecte curajoase în peste 10 țări. Un moment de răscruce a readus-o mai aproape de domeniul psihologiei, iar acum ea ajută oamenii să înţeleagă şi să aplice metode testate şi validate ştiinţific pentru a-şi realiza visurile. Unul dintre visurile ei, explicat aici, este să aducă această metode în şcoli şi licee, pentru ca nici un elev din România să nu ştie care îi sunt visurile şi să fie lipsit de resurse pentru realizarea lor. Mai multe informații despre Mirela: www.mirelaoprea.com.

Cât costă?

Investiţia participantului este de 900 de RON. O buna parte din bani vor fi donaţi Asociaţiei Ferentari (una din cauzele sociale susţinute de Mirela). Prin trupa de teatru Playhood şi alte activităţi, Asociaţia Ferentari susţine copii şi tineri care locuiesc în ghettouri sau în proximitatea acestora. 150 de RON / întâlnire, pentru un număr de 6 întâlniri. Mult? Puţin? Dacă-i mult pentru tine, dă-mi de ştire şi găsim o soluţie: ne adaptăm cu toţii la vremuri de criză. Dacă-i puţin pentru tine, oferă un cadou cuiva care are mare nevoie de un aşa cadou. Sau anunţă-mă pe mine, ca să creăm împreună o bursă de Dream Management pe care să o scoatem la mezat.

Cum te înscrii?

Pentru a te înscrie la atelierul de “Dream Management Online” te rog să completezi acest formular. Ulterior, vei fi invitat/ă la o discuţie preliminară, pentru a ne asigura că acesta este atelierul potrivit pentru tine. Nu e chiar o selecţie, dar e important să creăm un grup plăcut şi armonios, cu oameni care se completează unii pe alţii, dar asigură şi diversitate şi zvâc. În urma discuţiei preliminare vei primi detaliile pentru efectuarea plăţii. Dovada plăţii reprezintă garanţia că locul tău în grup este asigurat.

Întrebări frecvente (FAQ)

Câte persoane vor participa la acest atelier?

Vom lucra într-un grup de 8-12 persoane selectate pentru a crea un grup armonios şi plăcut, în care fiecare persoană poate să fie sau să aducă o resursă pentru realizarea visurilor celorlalţi. Oameni faini, de orice vârstă şi orientare, care îşi doresc să mişte lucrurile din viaţa lor şi a colegilor de grup, pentru un maxim de efect pozitiv pe termen lung. Cum te vei asigura că grupul este echilibrat şi armonios?

Vom avea o conversaţie iniţială cu fiecare participant în parte. Vom depune toate eforturile ca să ne asiguram că acest curs este potrivit, în egală măsură, pentru toţi participanţii. În acelaşi timp, e important să existe un anumit nivel de diversitate, pentru a avea resurse eterogene în cadrul procesului de Dream Management şi pentru a putea să învăţăm lucruri noi unii de la alţii.

Este potrivit pentru mine acest atelier dacă nu am niciun vis?

Daaaaaaaaa! Este foarte potrivit şi poate tocmai tu vei fi cel mai câştigat participant, pentru că activităţile pregătite sunt menite să te inspire şi să te ajute să îţi dai voie să primeşti noul în viaţa ta.

Pot să vin cu colegi de serviciu?

Poţi să vii cu oricine doreşti, dar aş vrea să ştii că pentru activităţi de team-building am o ofertă de sine stătătoare, care e posibil să se poată plia mai bine pe nevoile voastre specifice. Dar hai să vorbim! Sunt sigură că o să găsim cea mai bună soluţie.

Am o întrebare care nu a fost adresată aici. Cum te contactez?

Aştept întrebările tale la adresa: [email protected] sau, dacă preferi, un mesaj pe Facebook.