fbpx

Retreat

În inima munţilor, în oglinda lacurilor. Retreat în nordul Italiei: 5 zile de natură, mindfulness şi dream management

Pentru cine este acest retreat?

Pentru cei care adoră Italia, natura spectaculoasă şi mâncarea delicioasă. Pentru cei care vor să îşi construiască linişte în suflet, să se deconecteze de griji și să se conecteze cu resursele proprii, şi să îşi îndeplinească un vis pe care poate nici nu ştiau că îl au. Pentru cei care vor să râdă, să îşi facă prieteni noi pe viaţă şi să se lase încântaţi de frumuseţea peisajului natural şi uman.

Acesta e retreat-ul pentru ei!

Când?

În perioada 25-29 septembrie.

Unde?

Vom merge în nordul Italiei. Mai precis în Valea Lacurilor, din regiunea Trentino – Alto Adige, unde ne aşteaptă 10 lacuri încântătoare cu apă verde în care se oglindesc crestele munţilor, castele şi orăşele medievale cuceritoare şi cărări care aşteaptă să fie descoperite. 

De ce aici?

Mirela locuieşte în Valea Lacurilor de 5 ani, împreună cu Matteo şi pisicul Il Pis, într-un sat de 300 de locuitori, în care toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Crede cu adevărat că acesta este un loc binecuvântat şi, cu siguranţă, cel mai frumos din câte există. Vrea să împărtăşească emoţia ei de a trăi aici cu cât mai mulţi oameni. Să nu se bucure singură de atâta frumuseţe şi pace. Vrea să vă arate terasa ei cu hamac şi locurile care îi plac cel mai mult.

Ce vom face?

Vom îmbina activităţi de descoperire şi dezvoltare personală, cu activităţi în natură.

Astfel, în prima zi, în timp ce aşteptăm sosirea tuturor participanţilor vom face plimbări uşoare în preajma a două lacuri de munte, cu apă verde. Mai pe seară vom cunoaşte participanţii, iar după cină vom fi conduşi de Codruţa într-o scurtă meditaţie. Ziua a doua o vom începe cu activităţi de mindfulness în natură, iar mai pe după amiază vom face cunoştinţă cu visurile noastre, începând să le clarificăm. Ziua a treia este dedicată unei drumeţii. Vom face o via ferrata (Ferrata Colodri), deasupra orăşelului medieval Arco. Vom avea un ghid turistic specializat, ca să facem totul în siguranţă. Ajunşi în vârf, vom admira lacul Garda, iar apoi vom coborî spre Arco printr-o livadă de măslini seculari. Vom lua prânzul la Arco şi vom vizita orăşelul. Mai spre după amiaz vom purcede la o degustare de bere artizanală, vom lua cina în restaurantul preferat al localnicilor, iar apoi vom încheia seara la hotel cu o binemeritată meditaţie de seară. În a patra zi vom vorbi despre iubire de sine şi recunoştinţă şi ne vom reconecta cu visurile noastre, pentru a identifica paşi pe care îi avem de făcut spre ele şi eventualele gânduri sabotoare. Pe acestea din urmă vom învăţa cum să le domolim, astfel încât mintea noastră să devină cel mai bun prieten al visurilor noastre. În fine, în a cincea şi ultima zi împreună, vom crea lista lucrurilor pe care musai trebuie să le luăm cu noi din retreat şi vom spune la revedere locurilor şi oamenilor.

Programul detaliat este disponibil aici.  

De ce?

E Italia! Ce loc minunat ca să te bucuri, să creşti, să te reconectezi cu tine însuţi / însăţi şi cu visurile tale. Retreat-urile oferă beneficii fizice, emoţionale şi psihologice. Sunt cea mai bună armă în lupta cu stressul şi cu provocările de zi cu zi. Cel mai bun cadou pe care poţi să ţi-l faci atunci când începi să crezi că viaţa poate şi trebuie să însemne mai mult. Un moment de linişte şi pace, un spaţiu sigur în care să reîncepi să crezi în tine, să te vindeci şi să porneşti la construirea unei versiuni mai bune a ta însuţi / însăţi.

Ce îţi vei lua de la acest retreat?

Eroii principali ai retreat-ului vor fi visurile tale. Aspiraţiile tale de viitor. Ceea ce vrei să realizezi în următorii 3-5-10 ani. Toate activităţile, inclusiv cele în natură, sunt menite să te ajute să îţi înţelegi visul şi să îl primeşti cu căldură în viaţa ta. Vei pleca acasă cu claritate privind unul sau mai multe dintre visurile tale, cu prieteni şi parteneri care te vor ajuta să îl realizezi, cu planul paşilor pe care vei fi încântat/ă să îi faci în direcţia visului tău, cu încrederea că “se poate”, cu multe resurse pe care va trebui doar să le organizeze şi accesezi o dată ce ai revenit acasă. Fără exagerare, dar nici falsă modestie, acesta poate să un eveniment care îţi va schimba viaţa. Se întâmplă adesea la atelierele de Dream Management, în doar 3-4 ore. Gândeşte-te la puterea a cinci zile întregi!

De ce va funcţiona?

Acest retreat are o bază ştiinţifică solidă. Toate exerciţiile propuse sunt inspirate din cele mai recente cercetări din domeniul psihologiei pozitive şi al neuroştiinţelor. Cercetătorii care ne inspiră sunt: Sonja Lyubomirsky (o somitate în studiul academic al fericirii), Shirzad Chamine (inteligenţa pozitivă), Susan Fowler (noua ştiinţă a motivării), Herminia Ibarra (tranziţiile în carieră), Heidi Grant Halvorson (realizarea obiectivelor propuse). La aceasta se adaugă experienţa şi măiestria facilitatoarelor – Codruţa şi Mirela – de a genera schimbare în oameni.

Cine facilitează acest retreat?

Acest retreat este facilitat de două sibience: Mirela şi Codruţa.

Mirela este licențiată în psihologie și științele educației şi un doctorat în dezvoltare internaţională. De mai bine de 15 ani trăieşte în România şi Italia, pentru că ambele ţări sunt minunate şi oferă oportunităţi incredibile. Timp de 20 de ani, Mirela a lucrat în domeniul dezvoltării sociale, în România și la nivel global. A condus echipe care au implementat proiecte în valoare de milioane de EUR în peste 10 țări. Ca urmare a unei boli despre care i s-a spus că este cronică şi o va însoţi pentru restul vieţi, Mirela a aflat despre noul domeniu al psihologiei pozitive, care studiază condiţiile în care oamenii pot deveni mai fericiţi şi mai împliniţi. Studiind această ramură a psihologiei, a devenit coach şi consilier şi, mai important, simptomele acelei boli îngrijorătoare au dispărut. Acum ea este promotoare în România a conceptului de Dream Management, prin care ajută oamenii să înţeleagă şi să aplice metode testate şi validate ştiinţific pentru a-şi realiza visurile. Visul ei e să ajute un milion de oameni să facă primii paşi înspre îndeplinirea visurilor lor. Mai multe informații despre Mirela: www.mirelaoprea.com.

Codruța Răbăgel este psihoterapeut, practician mindfulness și trainer. Este o tânără care a absolvit facultatea de psihologie și s-a format ca psihoterapeut în psihoterapie integrativă, este formator și consilier pentru dezvoltare personală avizat de ANC. De-a lungul timpului, a lucrat cu copii și adulți în proiecte educaționale și în cabinetul de psihoterapie. Misiunea sa este educația și o urmează împărtășind oamenilor efectele conectării cu sinele prin vigilență, acceptare și iubire de sine. Codruța pune accent pe educația pozitivă și pe șansele egale de reușită! Însoțește oamenii în călătoria lor de re-descoperire și re-construcție personală prin procese asumate de psihoterapie. De asemenea, le îndrumă pașii în sesiuni de mindfulness, unde participanții învață tehnici pentru a trăi în prezent, ancorați în aici și acum pentru o viață armonioasă, fără regrete și stări de anxietate. Mai multe informații despre Codruța: www.codrutarabagel.ro

Costuri:

Investiţia participantului este de 350 de EUR, care include:

 • Transferul de la Trento la locaţia retreat-ului şi înapoi.
 • Toate activităţile de dezvoltare personală.
 • Toate activităţile în natură (care necesită ghid turistic, echipament şi asigurare specială).
 • Vizită cu degustare la berăria Rethia.
 • Transport spre şi dinspre activităţile în natură.

În această sumă nu sunt incluse următoarele costuri:

 • Cazarea în apartamente cu câte două camere duble (40 EUR / persoană cu mic dejun inclus).
 • Prânzuri şi cine. În Italia costul unei mese la restaurant este comparabil cu preţurile din oraşele mari din România, pe alocuri cu 10-15% mai scump, însă nu există aşteptarea bacşişului.
 • Transportul de la aeroport la Trento. Vom acorda asistenţă logistică tuturor participanţilor, dar organizarea transportului până la Trento rămâne în sarcina participanţilor. Fiecare participant va fi ajutat să găsească varianta cea mai potrivită de transport, în funcţie de punctul său de plecare.
 • Asigurarea în caz de accidente indoor şi outdoor (obligatorie).

Cum te înscrii?

Pentru înscrieri te rugăm să trimiţi un mesaj la [email protected] şi / sau [email protected]. Dorim să avem o discuţie preliminară cu fiecare participant în parte, pentru a ne asigura că acesta este retreat-ul potrivit pentru tine. Nu e chiar o selecţie, dar ne dorim să creăm un grup plăcut şi armonios, cu oameni care, în acelaşi timp, se completează unii pe alţii, asigurând diversitate. În urma discuţiei preliminare vei primi detaliile pentru efectuarea plăţii. Dovada plăţii reprezintă garanţia că locul tău în grup este asigurat.

Ce să îţi pui în bagaj:

 • Neapărat o pereche de bocanci rezistenţi la apă şi o pelerină de ploaie.
 • Haine groase, inclusiv o geacă de iarnă şi o căciulă. Vremea ar trebui să fie blândă în septembrie, dar … suntem totuşi la munte.
 • Un rucsac, pentru mersul în drumeţie.

FAQ

 • Cum vom fi cazaţi? Cazarea se va efectua în mini-apartamente cu două camere duble şi o baie. Dacă vii cu un / o prietenă (ceea ce recomandăm), poţi să alege să fii în cameră cu acea persoană. Noi recomandăm să te cazezi cu o persoană pe care nu o cunoşti foarte bine, pentru a construi o relaţie nouă în viaţa ta. Repartizarea în camere se va face pe baza afinităţilor care se vor construi spontan, la faţa locului. 
 • Pot să fiu singur/ă în cameră? Da, în limita camerelor disponibile. Costul pentru această opţiune este de 80 de EUR / noapte.  
 • Câte persoane vor participa la acest retreat? Grupul va fi constituit din minim 10 persoane şi maxim 20. Oameni faini, de orice vârstă şi orientare, care îşi doresc un timp de calitate, în care să reflecteze la ei înşişi şi la visurile lor.
 • Cum vă veţi asigura că grupul este echilibrat şi armonios? Pentru a ne asigura că grupul este echilibrat şi armonios, vom avea o conversaţie iniţială cu fiecare participant în parte. Vom depune toate eforturile ca să ne asigurăm că acest retreat este potrivit, în egală măsură, pentru toţi participanţii. În acelaşi timp, ne dorim să existe un anumit nivel de diversitate, pentru a avea resurse eterogene în cadrul procesului de Dream Management şi pentru a putea să învăţăm lucruri noi unii de la alţii.
 • Pot să vin cu cineva care nu participă la activităţile de dezvoltare personală? Da, este posibil, însă costul este acelaşi pentru toţi participanţii.
 • Este potrivit pentru mine acest retreat dacă nu am niciun vis? Da! Acest retreat este potrivit pentru tine, chiar dacă nu ai niciun vis! Activităţile pregătite sunt menite să te inspire şi să te ajute să îţi dai voie să primeşti noul în viaţa ta.
 • Cum trebuie să mă pregătesc pentru retreat? Ideal, ai veni pregătit/ă pentru a putea să susţii plimbări şi drumeţii de dificultate  medie. Dacă ai suferit de curând o operaţie la un picior, poate acest retreat nu e ideal pentru tine. Din punctul de vedere al dezvoltării personale, vom cere tuturor participanţilor să vină cu câteva teme făcute de acasă: o listă a aspiraţiilor personale, un test de identificare a punctelor forte şi un test de determinare a nivelului de fericire. Toate informaţiile despre aceste teme vor fi trimise via email celor care se vor înscrie.
 • Ce se întâmplă în caz de accident? Am ales drumeţii care se pot face în deplină siguranţă şi de către persoane care nu au foarte multă experienţă pe munte. Sperăm ca totul să decurgă fără incidente şi accidente. Dar, desigur, acestea sunt evenimente complet neprevăzute. Încurajăm toţi participanţii să achiziţioneze o asigurare specială pentru accidente în aer liber (outdoor). Aşa de exemplu, pentru doar 37 de EUR, Europeassistance oferă asigurarea Outdoor No Problem. În contractul pe care organizatorii îl vor stipula cu fiecare participant va fi specificat clar că responabilitatea asigurării revine participanţilor şi că în nici un caz organizatorii nu pot fi traşi la răspundere pentru cazul în care participanţii au omis să îşi asume responsabilitatea asigurării.
 • Pot să vin cu colegi de serviciu? Poţi să vii cu oricine doreşti, dar am vrea să ştii că pentru activităţi de team-building avem o ofertă de sine stătătoare, care se poate plia mai bine pe nevoile voastre specifice, în urma unei evaluări a acestora.
 • Cum ajung la Trento? Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele de la Verona, Bergamo, Bologna şi Venezia (în această ordine). Există mai multe zboruri low cost (Wizzair şi Ryanair) în fiecare săptămână, din marile oraşe din România (ex. Cluj, Bucureşti, Iaşi). Aeroportul din Verona are legături directe cu Londra, Munchen şi Amsterdam. De la Bologna, un tren direct vă aduce la Trento în 2.5-3 ore. De la Bergamo compania Flixbus operează autobuze comode, care ajung la Trento în 2-2.5 ore. Fiecare participant va primi mai multe informaţii, în funcţie de cazul său specific.
 • Am o întrebare care nu a fost adresată aici. Cum vă contactez? Aşteptăm întrebările voastre la adresa: [email protected] şi [email protected]. Sau, mai simplu, un mesaj pe Facebook.